www.horsekaer.dk  Sejerø-gæs A/S  Sejerøvej 28  4592 Sejerø Tlf: 40155301 E-mail: horsekaer@hotmail.com 

 

                    

    
     Hjem    Nyheder     Historie     Vision     Sundhedsovervågning     Færdigretter     Links     Kontakt
                      

 

Kokkekonkurrence: Alternativet til foie gras                                 

                      

Til stadighed eksperimenterer vi med et alternativ til foie gras. Produktet skal være anderledes end den franske delikatesse, men lige så velsmagende, så det kan fremstå som et fuldværdigt alternativ – baseret på velfærdsgæs. Vi har udbudt en konkurrence for at nå til det bedste produkt. Nærmere betingelser for deltagelse i konkurrencen fås ved henvendelse.

 

 

Mandø-kyllingen er flyttet til Sejerø

 

Mandø-kyllingen er baseret på den franske delikatessekylling, Le Bresse. Ved et avlsarbejde udført på øen Mandø beliggende i Vadehavet er den i passende mål forsøgt tilført dansk smidighed, vestjydsk hårdførhed, øers egenart og sønderjysk selvbevidsthed. Alt sammen uden at smagen og det franske raffinement er sat over styr. Mandø-kyllinger med ophav er flyttet til Sejerø og kan i begrænset omfang leveres af Sejerø-gæs A/S. Mandø-kyllingen er ikke som de andre. Den er økologisk og fritgående på saltholdig græs, og den er ca. 5 måneder på slagtetidspunktet. Det er dobbelt så gammel som en almindelig økologisk kylling og 4 gange så gammel som en konventionel kylling, og det betyder, at ikke blot smagen men også strukturen i kødet er en hel anden end hos andre kyllinger.